A nyári szezonban a csillogásé a főszerep! Ezzel a bejegyzéssel szeretnék segítséget nyújtani, hogy Te is gyorsan eligazodhass a pirosítók és highlighterek között reggel a tükör előtt állva vagy éppen az üzletben egy polc előtt.   A pirosító Milyen pirosítót érdemes venni? Mindenképpen vedd figyelembe, hogy milyen színű a bőröd és a természetes pirulásod. Tél típusoknak a hidegebb árnyalatok, tavasznak élénk színek, ősznek a tégla és terrakotta, míg a nyárnak a telítetlenebb, pasztell színek állnak igazán jól. (Ha szeretnéd megtudni Te melyik típusba tartozol, akkor ebben szívesen segítek egy sminktanácsadás keretében.) A másik fontos tulajdonság a pigmentáltság. Ez határozza meg, hogy a termék mennyi festékanyagot tartalmaz. Könnyen meg tudod állapítani, ha a boltban a tesztert kipróbálod a kézfejeden. Minél kevesebb pirosítót kell felvinned a bőrödre, hogy megkapd a tégelyben látott színt, annál jobb a termék festékanyag tartalma. Ez azért is jó, mert hosszabb ideig lesz elég a termék, hiszen kevesebbet kell felvinned a bőrödre belőle és az arcodon sem lesz egy vastag réteg. Por, gyöngy, krém? – Melyik az ideális halmazállapot? Erre nincs univerzális helyes válasz, hiszen függ a sminkelési szokásoktól, hogy kinek mi lesz az ideális. Ha például nem használsz alapozót, akkor érdemes krém állagú pirosítót választani, mert ez jobban tapad közvetlenül a bőrre és tartósabb lesz (ez lehet egy megfelelő színű rúzs is). A krémes állagú pirosítókat fel tudod vinni az újaddal, apró ütögető mozdulatokkal, csak arra figyelj, hogy ne maradjon foltos a végeredmény. Ha alapozót és púdert is használsz, akkor mindenképpen por állagú (ez lehet préselt vagy gyöngy is) pirosítót javaslok, mert a púderben ezeket könnyebben fogod tudni eldolgozni egy ecset segítségével. Hova tedd a pirosítót? A képen négy különböző arcformán látható az ideális helye a pirosítónak:
smink 2
  • 1. Szögletes arcforma: inkább körkörösen vidd fel a pirosítót, ezzel lágyíthatod a vonásaidat
  • 2. Kerek arcforma: az arccsont alsó részére vagy teljesen az arccsont alá vidd fel a pirosítót, ezzel vékonyítani tudod az arcodat.
  • 3. Ovális arcforma: az arccsont legkiugróbb részére tedd a pirosítót és dolgozd el a füled felé.
  • 4. Hosszúkás arcforma: tedd a pirosítót az arccsont tetejére, ezzel optikailag tudod szélesíteni az arcot. Mehet rá a highlighter is ? Ha az álladat túl hosszúnak érzed, akkor egy kicsi mehet a pirosítóból oda is.
  A highlighter (ejtsd: hájlájter) A highlightereknél az arcon való elhelyezkedés a különbség a pirosítóhoz képest, illetve ahogy a neve is mutatja ez inkább fényt ad az arcnak, mint színt. A highlighterek magas fényű termékek, amiknek kevésbé meghatározó tulajdonság a szín, sokkal inkább csak egy tónus érzetet közvetítenek (hideg vagy meleg, rózsás vagy bronzos) a bennük lévő apró kristályoknak köszönhetően. Hova tedd? Amíg a pirosítót az arccsontra helyezzük, addig a fényeket az arccsont legkiugróbb pontja fölé tesszük, illetve kiemelhetjük vele a szemöldökcsontot is, a szemöldök vonala alatt. Ezen kívül trendi még egy kis fényt tenni az orrnyeregre, a száj fölé annak a bizonyos „M” betűnek a tetejére (rúzsozás előtt) vagy az állra. Arcformától függ, hogy kinek hova célszerű használni. Azt emeld ki fénnyel, amit szeretsz az arcodon. Ha szeretnéd gyakorlatban is elsajátítani az arcodnak megfelelő pirosítás technikáját, akkor látogass el egy Sminkeld Magad oktatásra, ahol a nappali és alkalmi smink készítés közben megtanulhatod a pirosító és highlight használatát is.