A nagy Micellás víz kisokos

Teljesen lényegtelen, hogy milyen hosszú volt a napunk, sose feledkezzünk meg sminkünk eltávolításáról. Amivel ráadásul seperc alatt végezhetünk, ha megfelelő termékeket használunk hozzá, vagyis micellákat tartalmazó készítményeket.

Mik is azok a micellák?

A micellák tisztítómolekulák, melyek magja zsírban, míg külső részük vízben oldódik. Alapesetben a víz és a zsír taszítja egymást, azonban különféle tenzideknek (A tenzidek a vegyi anyagok olyan speciális csoportját alkotják, amelyeknél a molekula két, térben elkülönülő részből áll: az egyik része vízben oldódik, a molekula másik része olajban oldható. Ebből következik, hogy a határfelületeken - pl. víz/olaj vagy víz/levegő - fejtik ki hatásukat, mivel ott feldúsulnak.) köszönhetően ez történik meg. Egy bizonyos tenzid-tartalom felett pedig olyan kémiai folyamat megy végbe, amely során micellák keletkeznek.

Hogyan működik a micellás tisztítás?

A micellák magja mágnesként vonzza magához az olaj vagy zsír alapú szennyeződéseket, amit a külső réteg körbevesz és elszállít, ezáltal eltünteti a nem kívánt lerakódásokat a bőrünkről. A szappan és víz kombinációjának ugyanilyen a hatása, azonban a micellák nanoméretüknek köszönhetően számos ápolóanyagot is be tudnak juttatni a bőrünkbe, miközben dolgoznak.

Milyen előnyei vannak a micellás víznek?

  • Gyengéd tisztítás

A micellás víz nem tartalmaz se alkoholt, se olajat, aminek köszönhetően nem zavarjuk meg vele a bőr természetes védőrétegét, így búcsút inthetünk a tisztítás utáni feszülő és száraz érzésnek.

  • Bármelyik bőrtípusnak jó

Míg számos olyan termék van a piacon, melyeket csak bizonyos bőrtípussal rendelkezők használhatnak, a micellás készítmények abszolút univerzálisak. Érzékeny és száraz bőrűek egyaránt bátran alkalmazhatják.

  • 3 az 1-ben

A micellás víz három különféle terméket egyesít magában: tisztít, tonizál és nedvességgel látja el a bőrt.

  • Bárhol alkalmazható

Míg számos olyan termék létezik, melyeket nem használhatunk arcunk bármelyik részén, a micellás víz esetén nincsenek ilyen kikötések, így egyetlen egy termékkel meg tudjuk tisztítani a szemünket, az arcunkat és még az ajkainkat is. Sőt, mivel a micellák mágnesként vonzzák magukhoz a szennyeződést, így még dörzsölésre sincs szükség.

  • Mélytisztítás

A micellás víz a pórusok mélyére is eljut anélkül, hogy eltömítené azokat. Ezen kívül a micellák száz százalékosan eltüntetik a szennyeződést és a sminket. Kifejezetten célszerű lemosni arcvízzel a sminklemosó termékeket, főleg a kétfázisú micellás vizeket. Erre ne a csapvizet használd, hanem arctisztító/ arclemosó tonikokat.

Remélem tetszett a A nagy Micellás víz kisokos bejegyzésem! Olvasd szeretettel a többi blogbejegyzésemet!

#arcápolás #arcápolásirutin #sminklemosás #tisztítás #ápolás #tipp #micellásvízelőnyei

Vélemény, hozzászólás?Lépj kapcsolatba velem!

Kapcsolat

Vica Zétényi Makeup

Copyright 2021 © Minden jog fenntartva. | Készítette: tompatamas.com