Az idei rúzstrendet úgy is mondhatnánk, hogy az “oszd meg és uralkodj” elv határozza meg, hiszen ebben a szezonban egyszerre hódítanak a sötét és nude árnyalatú rúzsok, a narancsos vörösek és az üde rózsaszínek

Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy készíts magadnak bármelyik színből egész éjjel tartós ajkakat, amik nem maradnak a pohár szélén vagy a párod arcán. Előtte azonban szeretnék pár szóban kitérni a rúzs kiválasztására.

A kiválasztásnál érdemes átgondolni, hogy hova készülsz. Bulizni mész vagy egy koktélozásra a csajokkal, esetleg egy randira a Duna-parton? Az elsőnél válassz nyugodtan sötétebb színű rúzst, koktélozáshoz lehet feltűnő és trendi, randira pedig mindenképpen csókállót. Az idei trendek kedveznek a sötét árnyalatú anyagok mellett a csillogó rúzsoknak, előszeretettel használják a kifutókon is.

Fontos, hogy a rúzs mindig legyen összhangban a teljes sminkkel.
Sötét szemekhez válassz világosabb színt, csillogó glitterhez matt rúzst, lilához ne válassz pirosat vagy zöldhöz rózsaszínt. Ha teltebb az ajkad és nem szeretnéd jobban hangsúlyozni, akkor sötétebb, matt színekkel dolgozz, ha vékony szád van és szeretnéd, hogy teltebbnek tűnjön, akkor világos és csillogó anyagokat válassz.

A rúzst tartósabbá tudod tenni és hosszabb ideig őrzi meg a körvonalait, ha a rúzs színével egyező, vagy nagyon hasonló kontúrceruzával előbb megrajzolod a formát és besatírozod az egészet. Ugyanis a kontúrceruza egyfajta gátként működik és ez hivatott megakadályozni, hogy a rúzs elfolyjon. A kontúrceruza alá használhatsz vékony rétegben alapozót és hidratálót is, hiszen cserepes és száraz ajkakon egyik rúzs sem mutat szépen.

A rúzsok tartósságát egyébként nem csak az alapozás befolyásolja, tapasztalataim szerint egy márkanéven belül is felfedezhetőek különbségek az egyes színek, valamint a csillogó és matt anyagok között. Érdemes próbálkozni, hogy melyik válik be legjobban a számodra. Nekem a matt rúzsok tovább szoktak tartani, mint a fényesek és azon belül is a piros és pink árnyalatok.

Ha biztosra szeretnél menni, hogy egész este fent marad majd a rúzs, akkor vesd be a következő trükköt:

 

  • Első lépés a hidratálás és utána egy kis (tényleg elég, ami az ecseteden maradt) alapozó.
  • Második fázis a kontúrozás. Figyelj, hogy szimmetrikus legyen a jobb és bal oldal egymáshoz képest és a szélein 1-1 pontban záródjon a vonal. Satírozd be a ceruzával az egész szádat a vonalon belül.
  • Harmadik lépés maga a rúzs. Egy rúzsecsettel vagy folyékony rúzsok esetében a saját applikátorával is megteheted.
  • Negyedik lépésként egy papírzsebkendővel itasd fel a felesleget és vigyél fel rá egy púder réteget. Ez mattítja is a rúzst.

 

A harmadik és negyedik lépést ismételhet többször is, csak a végén mindig a rúzs legyen a végső.