Akkor is hat Rád, ha eddig azt hitted, hogy nem

Sok dolog van, amiért várni szoktuk a januárt és az új évet. Nekem közé tartozik az év színének bejelentése is.

Ha eddig nem foglalkoztál a dologgal, valószínűleg akkor is hatással volt az életedre, hiszen a Pantone cég által megválasztott év színe 23 éve kúszik be a mindennapjainkba.

Megvan az az ominózus jelenet az Ördög Pradat visel című filmből, amikor Andy besétál egy ruhapróbára és a stylist éppen két kék öv között kéne, hogy válasszon? Andy elkezd kuncogni, mire Miranda szénné oltja (szerintem jogosan) a következő szöveggel:

„Ez… cucc”? Oh. Oké. Látom. Úgy gondolja, hogy ennek semmi köze hozzád. Mész a szekrényedbe, és kiválasztod ... Nem tudom ... azt a rögös kék pulóvert, például azért, mert azt akarod mondani a világnak, hogy túl komolyan veszed magad, hogy törődj azzal, amit a hátadra teszel. De amit nem tudsz, az az, hogy az a pulóver nemcsak kék, nem türkiz. Ez nem lapis. Valójában cerulean. És önök is nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy Oscar de la Renta 2002-ben ceruzaruhák gyűjteményét készítette. És akkor azt hiszem, hogy Yves Saint Laurent volt az ... nem mutatta meg a cerulean katonai kabátokat? Szerintem itt kabát kell. Aztán a cerulean gyorsan megjelent nyolc különböző tervező kollekciójában. Aztán, uh, leszűrődött az áruházakban, majd lefelé csöppent egy tragikus alkalmi sarokba, ahol kétségtelenül kihalászta valamilyen vámkezelőből. Azonban ez a kék dollármilliókat és számtalan munkát jelent, és egyfajta komikus, hogyan gondolja, hogy olyan döntést hozott, amely felment a divatipartól, amikor valójában azt a pulóvert viseli, amelyet Ön választott ki az emberek ebben a szobában egy halom cuccból."

Tehát, ha eddig azt hitted, hogy Rád nincsenek hatással a divatdiktátorok vagy a nemzetközi divatirányzatok, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Mert bizony valahogy mindig bekúszik az életünkbe.

... és ezzel szerintem nincsen semmi baj 😉

2022-ben az év színe...

Természetesen bármelyik cég kijelölhetne hivatalosan bármit. De ha színvilági kérdésekről van szó, a Pantone a főnök. Pantone Matching System nevű rendszere a meghatározó színazonosítási referencia, amelyet többek között a grafikai tervezés, a nyomdaipar és a divatipar is használ.

 

2022-ben a Pantone által kijelölt és ezáltal az év hivatalos színe a Very Peri (hivatalosan: Pantone No. 17-3938).

A kódszám jelöli pontosan a színt. Ez alapján tudják a szekemberek a megfelelő színt elkészíteni, hogy valóban azt az árnyalatot kapjuk, amikor megvesszük valahol, mondjuk egy falfestékeket értékesítő üzletben.

 

coty-2022_hero-image_30x20

a Veri Peri a meténg növény (vagy másnéven télizöld / Vinca) virágának egy gazdag árnyalata. A Pantone szerint a Very Peri "segít nekünk abban, hogy elfogadjuk a lehetőségek megváltozott táját, és megnyitja számunkra az új látásmódot, miközben újraírjuk az életünket".

BS0201001

Üzenet a szín mögött

Bár a kék szín mindig is a kedvencek közé fog tartozni, hajlamos egyfajta hűvösséget és távolságtartást sugallni. A Pantone ezért egy "vörös-ibolya alaptónust" adott hozzá, így jött létre a nevezetes télizöld. "Tehát fogta a kéket, ezt az állhatatos színt, és hozzáadta ezt az izgalmat, ezt a dinamizmust" - magyarázta a Pantone ügyvezető igazgatója.

Vélhetően ez a válasz az elmúlt évek történéseire, hogy a világon mindenhol, mindannyian kitartunk, de igyekszünk 2022-ben visszahozni egy kis izgalmat az életünkbe.

Szívesen kipróbálnád hogy áll Neked a 2022-es év színe? Gyere el egy szín- és sminktanácsadásra