Ezt inkább megjavítom - Mondta 8 milliárd ember

Szőke hajú nő őzikének sminkelve áll az erdőben, fehér ruhában. A fején száraz ágak imitálják az agancsokat, amikre hulladék darabok vannak felakadva

A Föld Világnapja alkalmából számos figyelemfelkeltő posztot láttam, hogy óvjuk bolygónkat, vigyázzunk rá. Ez önmagában persze csodás, hiszen fontos vigyáznunk életterünkre, ha még sokáig szeretnénk használni 🙂
Viszont, tudjátok mit nem láttam? Konkrétumokat, hogy én, mint hétköznapi ember mivel tudok hozzájárulni. Meglehetősen gyakorlatias személy lévén szeretem, ha nem csak felpiszkálják a "vezérhangyát" bennem, hanem kapok rá megoldást is.

Ha Te is ilyen vagy, olvasd végig ezt a cikket, mert a végén hozok néhány apró hétköznapi tippet, hogy mivel lehet napi szinten, szinte észrevétlenül is tenni azért, hogy még sokáig élvezhessük lakóhelyünket. Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok öko aktivista és senkivel szemben (magammal sem) szeretnék irreális elvárásokat támasztani. Azt gondolom, egy változás akkor fenntartható, ha nem kell ráfeszülni, hanem szinte észrevétlenül beépíthető.

Jogosan gondolhatod, hogy Te "csak" egy ember vagy és mindegy mit csinálsz, hogy ha a másik 8 milliárd ember nem foglalkozik vele. Nos, ezzel kapcsolatban kérlek fontold meg a következőt: nem az számít, a többiek mit csinálnak hanem az, hogy a saját környezetedért, a saját cselekedeteidért vállald a felelősséget. Amikor másokra mutogatsz, hogy ők mit csinálnak (vagy nem csinálnak) egy ujjad rájuk mutat, de másik 3 biztos, hogy vissza feléd. Nem is hinnéd, hogy Neked egyedül mekkora hatásod lehet! Képzeld el, hogy otthon szelektíven gyűjtöd a hulladékot. Tudom, hogy ez nálunk már szinte minden háztartásra igaz, de most csak az egyszerűség kedvéért, képzeld el kérlek, hogy még nem általános itthon ez a dolog.


Szóval, amikor áthívod a barátaidat, ők azt látják majd, hogy szelektíven gyűjtesz. Először lehet még furcsén is néznek rád. Aztán legközelebb beszélgetsz valakivel és beszélsz róla, hogy nálad szelektív gyűjtés van.Minál többet beszélsz róla, minél több ismerősöd találkozik vele Nálad, ezzel folyamatosan ülteted el a szelektív hulladékgyűjtés magvait bennük, egy idő után azt veszed majd észre, hogy a környezetedben egyre többen fogják szelektíven gyűjteni a hulladékot. Aztán ők is mesélnek a barátaiknak, náluk is látják az ismerősök/ család, aztán náluk is és náluk is és ez így megy folyamatosan, amíg végül az egész ország szelektíven gyűjti a szemetet. Ekkora hatása lehet egyetlen emberi cselekedtnek!

Nézzünk most a konkrét példákat, amikkel hozzájárulhatsz Földünk jövőjéhez:

  • azt vedd meg, amire szükséged van és kerüld a rendszeres impulzus vásárlást
  • a kifogyott kozmetikai tégelyeket a kommunális kuka helyett, dobd erre való tárolóba (ha nem tudod hol találsz ilyet, böngéssz a Beauty cicle oldalán)
  • ha valami eltörik, elromlik, mielőtt újat vennél belőle, nézd meg javítható-e. Nézd meg, hogyan lehet akár egy törött szemfestéket megjavítani: Eszes Neszesszer
  • a nem használt, jó állapotú dolgaidat ajándékozd, adományozd, add el ahelyett, hogy a szemétbe dobnád. Mi mindig a Cseritit szoktuk hívni, amikor összegyűlnek a nem használt tárgyak, ruhák. Ha nem tudod hozzájuk elvinni, eljönnek érte.

Mivel ez egy sminkes blog, azért egy picit szeretnék kitérni arra is, hogy a sminkeléssel kapcsolatban is számos olyan dolog van, amivel hozzájárulhatunk egy fenntartható jövőhöz. Ezekről bővebben olvashatsz az Eszes Neszesszer című könyvemben.

Fotókat készítette: Hedzsi's Photography

2024/04/23 - Eszes Neszesszer - 0 vélemény - eszes neszesszer / smink / sminktipp

Vélemény, hozzászólás?Lépj kapcsolatba velem!

Kapcsolat

Vica Zétényi Makeup

Copyright 2021 © Minden jog fenntartva. | Készítette: tompatamas.com