Hogyan tárold jól a sminkjeidet?

Sokszor olvashatjuk élelmiszerek csomagolásán, hogy „napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tároljuk”. Nincs ez másképp a sminkjeiddel sem! Sminktárolás okosan? Olvasd el ezt a bejegyzést!

Mi az ideális hely a neszesszered számára?

Az biztos, hogy nem egy rosszul szellőző, meleg és párás fürdőszoba vagy a napsütötte fésülködő asztal.

A legrosszabb, amit tehetsz, ha elöl hagyod a sminkjeidet. Nem csak porosodni fognak, de napközben az otthonodban élő lények is megmásszák (pl pók, légy, szúnyog, poloska…brrrrrr). Amiért még szinten nem jó móka, ha folyton elöl vannak, mert a közvetlen napsugárzás kifejezetten rontja a minőségüket. A préselt és por állagúak fakulnak, míg a folyékony és krémes állagú dolgok egyszerűen megfőnek!

Képzeld el az érzést, milyen lenne egy megfőtt folyékony rúzst kenni a szádra… Még akkor is, ha másnap reggelre már kihűlt, az előző nap folyamán a tubusban lévő anyagok főttek néhány órát önmagukban. Most persze mondhatnád, hogy a befőttesüveget is kifőzzük használat előtt és az fertőtlenít. Nos, ez igaz. A hiba a rendszerben ott csúszik, hogy a rúzsod vagy szempilla spirálod, alapozód, stb. nem melegszik fel forráspontig a napon, csak annyira, hogy szépen elkezdjen erjedni a lezárt tégelyben. Mintha a húst csak meleg vízben áztatnád és nem főznéd…. pfújjjj…

Tehát közvetlen napsugárzásnak ne tedd ki őket! Ha a pipere asztalkádra rá süt a nap, akkor tedd be a sminkeket a fiókba. Rendezettebb is lesz a terep 😉

Fürdőszoba: ha nem jól szellőzik, sokszor párás és meleg van bent, akkor ez sem a legjobb megoldás.

Mi tehát a tökéletes hely a számukra? Hogyan Tárold Jól A Sminkjeidet?

Alakíts ki helyet inkább egy fél polcon a ruhásszekrényedben, ahová elfér a neszesszered és tárold ott. Ha kicsi a szekrény, akkor kézenfekvő lehet még egy fésülkődő asztal fiókja vagy egy jól szellőző fürdőszobában mehet a szekrénybe. Én is itt tárolom, a szinte mindig nyitva hagyott ajtó mellett, így biztosan tudom, hogy sem melegük nem lesz, sem a párába nem punnyadnak bele.

Eleve érdemes a sminkjeidet egy táskába, neszesszerbe, dobozba csoportosítani. Így könnyebben megtalálsz reggel mindent. Gyorsabban tudod elkészíteni a sminkedet, mintha rohangálnál a lakás különböző pontjai között hogy megtaláld a tegnap a nappaliban hagyott pirosítót, a táskádban maradt púdert vagy rúzst és az előszobában felejtett szempillaspirálodat.

Milyen az ideális neszesszer?

A neszesszered legyen akkora, hogy könnyen tudd mozgatni a szekrénytől a tükörig és belül is érdemes kisebb rendszerezőket kialakítani. Én erre a célra kiürült műanyag dobozokat szoktam befogni, kifejezetten ajánlom a dobozos Ferrero Roche-t. Pont elférnek a dobozában a szemceruzáim mellett a spirál, a hegyező és egyéb apróságok. Mellé be vannak állítva szépen a púderek, bronzerek, pirosítók.

Ha nem törsz sminkmesteri babérokra, akkor óva intenélek, hogy megvedd otthonra a huszonnyolcadik szemfesték palettát, mert épp a rózsaszínpandán akciós és csudaszépen néz ki. Ha újítanál valamit, akkor válassz mono pigmenteket, azzal 1-1 új színt tudsz kipróbálni és nem dobtál ki feleslegesen több ezer Forintot, ha mégsem tetszenek a színek.

Az én otthoni neszesszerem kb 20*15cm és ebben minden benne van, ami a saját sminkem elkészítéséhez szükséges – és ebben benne vannak külön a téli és nyári színeim is.

A neszesszered otthoni összeállításához tökéletes segítség az Eszes Neszesszer könyvem, ami érthetően és felesleges sallang nélkül magyarázza el, mit mikor vegyél meg.

Remélem ez a sminkes blogbejegyzésem, hogy hogyan tárold jól a sminkjeidet segítséget nyújt majd neked!