A legtöbben kapásból erre azt szokták rávágni, hogy esküvőre. Nos ez igaz! Viszont egy profi sminkesre és az általa készített sminkre máskor is szükség van. Nézzük milyen alkalmakra és eseményekre érdemes profi sminkeshez menni:

 

Ha fotó készül rólad

Itt most nem a “családi szülinapozás a nappaliban” vagy a “pasiddal lősz egy szelfit kirándulás közben” kategóriára gondolok. Persze, ha szeretnél ilyenkor is profi sminket ez ne tartson vissza 😉
Szóval azokra az esetekre gondolok, amikor egy hivatalos fényképész készít rólad képeket.

Tegyük fel, hogy igazolványképet kell csináltatnod vagy az önéletrajzodhoz van szükséges egy fényképre, esetleg a munkahelyeden készítenek rólad fotót a céges weboldalhoz. Ilyenkor jó, ha előtte elmész egy sminkeshez és elmondod neki, hogy milyen célra készül a fotó és ehhez kérsz egy sminket. Igazolványkép, üzleti portré fotóknál nem szoktunk erős sminket készíteni, viszont ilyenkor is sokat tud formázni az arcon egy profi smink. Lehet egy szépítő sminkkel is kiemelni a mélyen ülő szemeket, az arc arányaihoz igazítani az apró ajkat, vékonyítani egy szélesebb orrot vagy keskenyíteni az arcot.

A lényeg az ilyen esetekben az esztétikus és természetes végeredmény, amiben felismerhető és mégis üde leszel. Arról nem is beszélve, hogy még az önbizalmadat is meg tudja növelni, ami pedig átsugároz az összes fényképen.

Ha nem üzleti célú fotók készülnek rólad, hanem a családdal egy karácsonyi üdvözlőlaphoz álltok modellt vagy szexis sorozattal szeretnéd meglepni életed szerelmét, akkor kell a sminkes. Ebben az esetben ez ne legyen választás kérdése, a költségekkel is úgy kalkulálj, hogy sminkes legyen. Teljesen más lesz a végeredmény, ha profi sminkben állsz vagy álltok kamera elé és a fotókat is előbb megkapod, mert a fotósnak kevesebbet kell az utómunkával bíbelődni.

 

Mi más lehet még?

Fotózáson kívül is számos olyan élethelyzet adódhat, amikor profi sminkre lehet szükséged.
Ahogy fent is írtam, egy profi smink növeli az önbizalmat, tehát ha egy állásinterjún az utolsó körben szeretnél magabiztosan, profiként megjelenni, akkor egy esztétikus sminkre biztos szükséged lesz. Ha magadnak nem tudod elkészíteni, akkor bízd sminkesre. Ugyan ez igaz egy fontos tárgyaláson vagy megbeszélésen, amikor fontos a megjelenésed. Az, ahogyan kinézel (ruha, frizura, smink) igazán beszédes tud lenni a tárgyaló partnereid szemében.

Egyébként egy sima hétköznap az irodában is csodákat tud tenni egy jól felrakott smink a kollégákkal szemben.
Persze minden reggel sminkeshez menni igen költséges lenne és az időbe sem férne feltétlenül bele. Tehát érdemes megtanulni legalább egy alap sminket, ami tökéletes lehet a hétköznapokra és reggel a készülődés közben, magadnak is el tudod készíteni.

 

Ha magadnak készítenéd el

És itt el is érkeztünk a következő nagyobb témához, hogy mikor van szükség profi sminkesre. Igen, ha meg szeretnél tanulni sminkelni vagy újítanál valamit a meglévő tudásodon, technikádon.

Nálam is sokan vesztek részt Sminktanácsadáson, ahol elkészítek egy sminket ami az arcformádhoz és színtípusodnak megfelelő. Amíg elkészítem a sminket elmondom, hogy mit miért csinálok és mit használok. Ha van egy alap sminktudásod, akkor egy Sminktanácsadás szuper lehetőség hogy kipróbálj valami újat és egy másik nézőpontot is kapj a sminkeddel kapcsolatban.

Ha a sminktudásod gyakorlati részét is szeretnéd fejleszteni, akkor pedig egy Sminkeld Magad workshopot érdemes elvégezni. Ezek a típusú tanfolyamok azzal egészülnek ki a Sminktanácsadáshoz képest, hogy itt a sminkes megtanít kisminkelni a saját arcodat. Vagyis megtanulod saját magadnak elkészíteni azt a profi sminket, amiért hétköznapokon a kolléganőid irigykedő pillantásait tudod bezsebelni.

Legközelebb amikor fotózásra készülsz vagy egy fontos megbeszélésre, akkor keress meg és készítek számodra is egy szuper sminket. Ha pedig szeretnéd megtanulni magadat profin sminkelni, akkor jelentkezz be hozzám vagy írj egy üzenetet. Kérdezz, keress bátran és ne feledd:

Ez nem csak egy smink – ez alkalomhoz adott érték.