Mire figyelj sminkelés közben, ha Ősz típus vagy?

Tudtad, hogy Magyarországon az ősz színtípus a legkevésbé elterjedt?

Milyen a színpalettája az ősz típusnak? Melegebb, gazdagabb és mélyebb színek jellemzik. Ezek a színek harmonizálnak a bőr, haj és szem színeikkel, és elősegítik az összhangot a megjelenésben. Ide tartoznak a mélybarna, narancs, sárga, bordó, meleg rózsaszín és olíva zöld árnyalatok. Az alábbiakban összeszedtem néhány jellemzőt az őszi évszaktípusra:

 1. Bőr színe: Az őszi típusú emberek bőrszíne általában meleg tónusú. Természetesen sárgás, aranybarna, "sápadt barna" vagy mély olívazöld bőrszín jellemző lehet rájuk.
 2. Haj színe: A haj színe is meleg árnyalatokat mutat. Többnyire vörös, narancsos, mélybarna vagy meleg barna hajszínek fordulnak elő.
 3. Szem színe: Az őszi típusú emberek szemei is meleg tónusúak. A mélybarna, mogyoró, olivazöld vagy mélykék szemek jellemzőek lehetnek rájuk.

Fontos megjegyeznem, hogy minden ember egyedi, és nem minden ősz típusú ember rendelkezik az összes fent említett jellemzővel. Az évszaktípusok szolgálhatnak iránymutatásul a megfelelő színek és stílusok kiválasztásában, de a végső döntés mindig az egyéni preferenciáktól és megjelenéstől függ.

Ezért is érdemes eljönnöd egy egyéni 90 perces Szín-és Sminktanácsadásra, ahol pontos információkat kaphatsz a te színeiddel kapcsolatban.

Ahogy már korábban említettem az ősz évszaktípusra jellemzőek a meleg, mély és gazdag színek. A sminkelés során érdemes ezeket a színeket kiemelni, hogy harmonizáljon az összhatás.

Mire figyelj sminkelés közben, ha Ősz típus vagy?

 1. Alapozás és Púder:
  • Válaszd a meleg tónusú alapozókat és púdereket, amelyek a bőröd természetes meleg színét hangsúlyozzák.
 2. Szemek:
  • Használj meleg tónusú szemhéjfestékeket, például mélybarna, keki, narancs és burgundi vörös árnyalatokat.
  • Az arany, réz és bronzbarna szemhéjfestékek is jól mutatnak az ősz sminkjében.
  • A sötétebb árnyalatokat a külső szemzugban, a szemhéj mélyítésére használhatod, míg a világosabb színeket az alapozóig terjesztheted.
 3. Szemöldök:
  • Töltsd ki a szemöldöködet melegbarna vagy vörösesbarna színű szemöldökceruzával vagy szemhéjfestékkel, ami passzol a hajszínedhez.
 4. Szempillaspirál:
  • A fekete szempillaspirál mellett próbálj ki melegbarna vagy sötétbordó színt is a szempilláidon.
 5. Arc:
  • Az őszi sminknél hangsúlyosak lehetnek a meleg tónusú pirosítók, például barack vagy mélyrózsaszín árnyalatok.
 6. Ajkak:
  • A mélyvörös, sötét- és törtnarancs vagy mély rózsaszín rúzsok jól illenek az őszi palettához.
  • Az ajkakat akár színezett ajakbalzsammal vagy könnyű szájfényekkel is kiemelheted.
 7. Highlighter:
  • Használj meleg, arany vagy bronz highlightert az arccsontod felső részén és az orrnyereg csúcsán, hogy megemeld és kihangsúlyozd az arcvonásaidat.
 8. Egyéb tanácsok:
  • Az őszi sminknél fontos az átmenetek és árnyalatok használata. Dolgozz rétegekben, hogy mélységet és dimenziót adj a sminkednek.
  • Ne felejts el alkalmazni egy jó minőségű sminkalapot és fixáló spray-t, hogy a sminked hosszantartó legyen.

Szeretettel várlak egyéni tanácsadásomon, ahol kialakítjuk a saját színpalettádat, és még egy csodás sminket is készítek neked.

Remélem tetszett a Mire figyelj sminkelés közben, ha Ősz típus vagy? bejegyzésem.

Részletek és bejelentkezés

Olvasnál még a Szín-és Sminktanácsadásról? Szín- és Sminktanácsadás - 90 perc Ami Rólad Szól bejegyzésemben még több információt elolvashatsz a tanácsadásról.

Vélemény, hozzászólás?Lépj kapcsolatba velem!

Kapcsolat

Vica Zétényi Makeup

Copyright 2021 © Minden jog fenntartva. | Készítette: tompatamas.com