Egyre sűrűbben találkozom a műszempillát viselő vendégeim és ismerőseim között azzal, hogy nem tudják valóban mi a különbség az egyes szempillák között. Ezzel nincs gond egészen addig, amíg a szolgáltató és a vendég meg tudják egymással értetni mit szeretne és mit fog kapni. A probléma akkor van, amikor a szolgáltató sem tudja mi a különbség (feltételezem nem szándékosan okoz kárt valakinek) és emiatt nem azt kapja a vendég, amit szeretne.

Ezzel a cikkel szeretnék segíteni mindazoknak, akik műszempillát szeretnének és biztosra akarnak menni, hogy azt kapják, amit kérnek. Vegyük tehát sorba, hogy milyen szempilla tipusok és technikák léteznek:

 

Soros szempilla:

Általában műanyagból készül, rengeteg féle létezik a természetes hatásútól egészen az extrém pillákig. A soros pillákat sminkesek használják és egy fotózás, forgatás, buli, alkalom erejéig tartanak. Latex alapú ragasztóval kerül felhelyezésre, ami pár óráig, maximum 1 napig tart.

stargazer_extrem_mszempilla_hh

Tincses pilla:

általában tálcában lehet venni az előre gyártott tincseket. Különböző méretek léteznek, amiket S-M-L-XL méretben vagy pedig mm-ben határoznak meg. Ez a pilla hosszára utal. A tincses pillákat első sorban a sminkesek használják és olyan ragasztóval teszik fel, mint a soros szempillát.

Van olyan eljárás is, amikor kozmetikus teszi fel a tincses pillát olyan ragasztóval, amivel 4-5 napig (egyes ragasztókkal, akár hetekig is) fent maradhat. Ez utóbbi eljárás hátránya, hogy a tincsek vége letakarja a növekvő fázisban lévő pillákat, amik így nem tudnak fejlődni, gátolja a pillák tisztulási és tisztítási folyamatát és hosszú távú (több hónapos/ éves) folyamatos viselés mellett a saját pilla állomány tönkre mehet (elvékonyodik, kihullik, elhal).

muszempilla_513-768x427

Szálas pilla:

A szálas szempillákat rengeteg féle alapanyagból (műanyag, selyem, emberi/ állati szőrök) gyártják. Mindemellett számtalan hosszúság, keresztmetszet és ív is létezik. Ha nem tudod Neked mi állna jól, kérd ki a szakember véleményét.

Ennél az eljárásnál 1 saját szempillára építünk szálanként műszálakat. A D szám mutatja meg, hogy 1 saját szempillára hány db műszálat teszünk (2D = 1 saját pillán 2 műszál, 6D = 1 saját szempillán 6 műszál stb.). Ehhez a technikához egy speciális, cianoakrilát alapú ragasztót használunk, amit csak oldószerrel lehet eltávolítani. Többször találkozom azzal, hogy 3-4-5-6-stb. D-s, úgynevezett Volume technikákat tévesen tincses pillának hívják.

Nagy különbség a tincseshez képest, hogy itt, amikor több szál van egy „csomóba” összefogva azt nem tincseknek, hanem fanoknak hívjuk és nincs csomó a tincsek végén. Ezt is lehet előre gyártva kapni, de az igazán profik maguk készítik a fanokat.

3d-eyelash-extensions