„Mi a divatbemutatók célja? Vajon a többi tervező és a divatszakma inspirálása vagy pedig a hétköznapi embereket összekapcsolni a legújabb trendekkel?”

Ez a kérdés fogalmazódott meg egy ismerősömben, miután megnézte élete első divatbemutatóját.
Erre a kérdésre azt hiszem a szombati napom meg is adta a választ.

Nagyon rég óta rajongok a divatbemutatókért, régen volt, hogy egész nap mást sem néztem, csak bemutatókat egymás után. Mindig is inspiráltak az új irányzatok és a legfrissebb trendek, és mivel a ruhatervezés sem idegen tőlem, ha a sminkekben nem is találok sok újdonságot, a ruhadarabokban bármikor tudok gyönyörködni.

 

ELLE Fashion Show 2017

Tavaly vettem részt először az ELLE Fashion Show-n, ami a Bazárban volt és sajnos hatalmas csalódást okozott, hogy mennyire „magyar módi” volt. A helyszín persze pazar volt, viszont a modell választás, a sminkek és a bemutatott ruhák nem győztek meg. Ezért elég erős fenntartásokkal, de ellátogattam a hétvégén a Millenárisra.
Az idei rendezvény kellemes meglepetés volt számomra. Amikor megérkeztünk még kora délután volt, így viszonylag csak lézengtek a látogatók, tehát le tudtunk ülni és kényelmesen végig tudtuk nézni a nemzetközi tervezők bemutatóit.

Kifejezetten színvonalas bemutatókat láthattunk, mind a modellek, a sminkek és a bemutatott darabok terén. Bár a sminkek az utóbbi időben nem feltétlenül dominálnak egy bemutatón, mégis szakmai szemmel nézve tökéletes összhangban voltak az idei trendekkel és a bemutatókkal is. Egyszerű, letisztult, főleg szájhangsúlyos sminkeket kaptak a modellek, egységes vörös rúzzsal. Kifejezetten tetszett, hogy a belépéskor a hoszteszeken is ugyan ilyen smink volt. Szeretem az apró részletek összhangját, ettől válik számomra egységessé valami.

A kora délutáni bemutatókon volt néhány kifejezetten egyedi vagy kimondottan nőies és viselhető alkotás is. Többek között Mirat Cyril férfiruha kollekciója, ahol a modellek különböző maszkokat viseltek. Azért nem mondom, volt egy kis Jason X feelingem ? A Shaleva Couture óriás masnikkal dobta fel a ruhák hangulatát és láthattunk robotika bemutatót is, ahol távirányítós robik mutatták be a Sophie by Chance táskákat. A kiállítók között pedig feltűnt az Enihorn is az édes kis táskáival.

Mirat-Cyril-200x300
Shaleva-Couture-200x300