Hogyan készíts otthon gyors, rémisztő arcfestést vagy sminket?

Hoztam néhány egyszerű, de nagyszerű arcfestést és smink ötletet, amit akár otthon is elkészíthetsz. Nem kell hozzá extra előkészület és szuper speciális alapanyagok. Egy pici - vagy inkább sooooook - művér persze nem árthat, ha tartanátok a családban egy rémisztő bulit 😉

vámpírnő smink

Vámpír

Ha van otthon egy játékboltból vagy partikellékesből beszerezhető vámpír fogsorod, akkor elég kézenfekvő megoldás lesz. Fehérítsd ki az arcod egy nagyon világos alapozóval vagy fehér arcfestékkel. Utóbbit néhány papír-írószer boltban vagy nagyobb üzletláncok polcairól is beszerezheted. A világosabb archoz jól mutat, ha a szemedre és a környékére valamilyen sötét színű szemfestést teszel, például feketét, kombinálva bordóval, sötétkékkel, zölddel, lilával. Itt is jöhet a fekete rúzs vagy valami nagyon sötét bordó.
Extra kiegészítő lehet ehhez a jelmezhez a száj sarkából kicsorduló „vércsík”, amit egy piros szájkontúr ceruzával is megrajzolhatsz, ha nincs kéznél művér

boszorkány smink

Boszorkány

Halloweenkor lehetsz dögös boszi, amihez csak néhány ügyes smink trükk kell. Először is, fesd feketére a szemed egy szemhéjpúderrel - az alsó szemhéjat is nyugodtan vastagon. Ha ezzel megvagy, satírozd el a széleket, hogy ne legyen éles kontúrvonala a festésnek. Extraként jöhet egy látványos és vastag tusvonal. A vízvonaladat se hagyd ki és húzd ki egy fekete ceruzával.
Következő lépés: sötétítsd be a szemöldököd. Itt kivételesen lehet fekete szemceruzát is használni, amitől igazán gonosz boszis lesz a sminked.
Végül fesd feketére a szád. Ehhez is használhatsz fekete szemceruzát, ha nincs kéznél fekete rúzs. Ha a fekete ajkakat nagyon soknak érzed magadon, használj helyette egészen sötétbordó rúzst.

zombi és koponya festés

Zombi

Néhány szakadt és rongyosra hordott ruhából tökéletes zombi jelmezt készíthetsz Halloweenre. A hozzá tartozó arcfestés is igen egyszerű. Sötétbarna és bordó szemhéjpúderekkel sötétítsd be a szemed környékét a szemöldököt vonalától egészen a szemgödör aljáig (kb. itt szoktak lenni a lila karikák). Ugyan ezekkel a színekkel húzd meg a csontosítást is, közvetlenül az arccsontod alatt. Ez kb a füled és a szádat összekötő vonalba esik. Az igazán rémisztő hatás érdekében szerezz be egy kis művért és kend vele össze az arcod egyes részeit és mehet a ruhára is. VIGYÁZAT! A művér nem biztos, hogy ki fog jönni a ruhából, ezért csak olyat kenj vele össze, amit nem sajnálsz.

sugar skull

Koponya

Az egyik, talán klasszikusnak mondható halloweeni smink a koponya és cukor koponya festés.
Fekete szemceruzával rajzolj egy kört a szemed köré, amibe belelóg a szemöldök is. Ezt az egész kört satírozd be fekete, sötétbordó, kék, zöld vagy valamilyen sötétebb színű szemfestékkel. A cukorkoponya (sugar skull) sminkhez a fekete kör szélére rajzolj félköröket, mintha csipke lenne. Maximalisták még strasszokat is ragaszthatnak a félkörökbe.
A szád szélét a fekete szemceruzával rajzold szélesebbre és függőleges vonalakkal húzd át párszor, mintha fogak lennének.
Végül az álladra rajzolj egy felfelé mutató félkört vagy elnyújtottabb oválist, amit ugyan úgy „csipkézel”, mint a szemed környékét.

Profi halloween smink készítésre még korlátozott időpontokra be tudsz jelentkezni október 29, 30 és 31-én Budapesten.

További halloweeni és egyéb smink inspirációkért kövess Instán vagy Facebookon

2021/10/24 - Smink - 0 vélemény - Arcfestés / DIY / Halloween / smink / Sminkeld Magad

Vélemény, hozzászólás?Lépj kapcsolatba velem!

Kapcsolat

Vica Zétényi Makeup

Copyright 2021 © Minden jog fenntartva. | Készítette: tompatamas.com