Sok menyasszonnyal találkozom, akik bizonytalanok a smink kiválasztásánál, hogy mégis milyen legyen és mikor érdemes bejelentkezni a próbasminkre. Szeretnék pár sorban néhány tippet és ötletet adni az Aráknak a választáshoz.

 

Mikor érdemes próbasminkre bejelentkezni?

Nos, ha bejelentkezel, az már feltételezi, hogy kiválasztottad a sminkesedet, aki készíteni fogja az Esküvő napján a sminkedet. Ha még nincs meg a sminkes, akkor érdemes minél előbb kiválasztani, hogy biztos szabad legyen még a Nagy napodon és tudjon vállalni.

Amikor sminkest választasz – legtöbben ajánlás útján választanak, vagy a kozmetikusukat kérik fel – mindig nézd meg a referencia anyagát, mert lehet, a barátnőd isteníti, de te nem tudsz azonosulni a munkáival. Ha van web- vagy Facebook oldala, akkor ott is fel tudod térképezni, hogy dolgozik. Ha több sminkes között kell döntened, akkor nyugodtan hívd fel őket vagy látogass el hozzájuk, válts velük pár szót és válaszd azt, akinek a sminkjei és a személyisége közelebb áll Hozzád. Fontos, hogy az esküvő napján olyan szakemberek vegyenek majd körül, akikben megbízol és el tudod engedni magad a kezeik között. Lesz így is elég izgulni való az esküvő délelőttjén, legalább a szépítkezés legyen felhőtlen és nyugtató.

Tehát, ha megvan a sminkes és el is vállalta a menyasszonyi sminked készítését, akkor már rajtatok áll, hogy mikor szeretnél próbasminkre menni.
Szerintem a legjobb akkor, amikor megvan a dekoráció színe és a ruha fazonja, stílusa, mert ezek már adnak támpontot a smink kiválasztásához. Ha például egy vintage stílusú ruhában leszel, púder színű dekoráció és virágok között, akkor nem a legjobb választás egy fekete, füstös, csillámos smink. Vagy egy sárga-kék kombinációhoz nem passzolna jól egy lila smink, rózsaszín rúzzsal.

 

Hogyan válaszd ki a sminket?

Ha teljesen tanácstalan vagy, kérd meg a sminkesedet, hogy javasoljon sminket (itt megint fontos a szimpátia és a bizalom köztetek). Hozzám is sok menyasszony érkezik elképzelések nélkül. Ilyenkor jön elő belőlem a kérdező biztos és záporoznak a kérdések. Gondold végig a következőket:

  • milyen stílusú esküvő lesz? (vintage, hagyományőrző, luxus)
  • lesz-e valami tematikája az esküvőnek? (motoros, rendőr, rockabilly, magyaros)
  • milyen lesz a ruha? (alapanyagok, szín, fazon)
  • milyen lesz a dekor? (színes, egyszínű)
  • szabadtéri vagy zárt lesz a szertartás? (vízparti, erdei, templomi, csak polgári)
  • van olyan, amit biztosan nem szeretnél? (strasszok, csillámok, erős rúzs)

Ha ezeket a kérdéseket magadban is meg tudtad válaszolni, akkor bátran foglald le a próbasmink időpontját.

Fontos, hogy a próbasminket azért hívják így, mert itt próbálgatjátok a sminket. Tehát, ha nem vagy megelégedve az eredménnyel, akkor szólj! A profi szolgáltató biztos, hogy nem fog megsértődni, hanem javasol helyette valami mást és addig próbáltok, amíg meg nem lesz a tökéletes. Nálam is volt olyan, hogy legalább 4 rúzs és több szájkontúr kombinációját próbálgattuk 30 percig, hogy melyik lesz a tökéletes.

Ha úgy érzed, még gondolkodnod kell rajta, akkor kérj másik időpontot. Lehet, hogy ez már nem lesz benne az árban és valamennyi plusz költséget jelent, de hidd el, megéri, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Végezetül azt javaslom, nézegess a netes keresőkben és menyasszonyi fórumokon sminkfotókat, mert ezekből tudsz inspirálódni.