Minden Esküvői szezonban felmerül legalább egyszer a menyasszonyok között a kérdés, hogy sminkes vagy saját maguk készítsék el a menyasszonyi sminket.

 

“Amúgy sem szoktam sminkelni.”

Teljesen rendben van, ha az esküvődön sem szeretnél más lenni, mint a hétköznapokban. Viszonylag ritka, hogy tökéletes arca legyen valakinek és 100%-osan elégedett legyen magával. Egy izgatott esküvő előtti nemalvás pedig ronda karikákat tud okozni a Nagy napra, amit egy profi sminkes könnyedén és egész napra el tud tüntetni.

 

“Jó, de ez csak egyetlen nap, nem akarok ennyit fizetni egy napért.”

Ez tényleg egyetlen nap, életed egyik, ha nem a legfontosabb napja, ahol rengeteg fotó fog Rólad készülni. Vedd figyelembe, hogy nem csak a felkért fotósotok fog rólatok profi és a végén retusált képeket készíteni, hanem a nagybácsik, nagynénik, anyu/ apu/ tesók, barátok, barátnők és még sorolhatnám. Ez teljesen természetes dolog, szeretnének ők is egy kis darabot a napotokból megörökíteni a saját szemszögükből. Ami szintén természetes, hogy náluk bizony nem lesz utólag profi retusálás, legjobb esetben a telefon beépített arcszépítő funkciója.

Most képzeld el, ahogy az esküvő után nézitek a közösségi oldalaitokat és ott egy fotó, amin karikás a szemed, aztán egy másik amin lefolyt a nem vízálló szempilla spirálja az Anyukádnak, utána egy harmadik, amin jobban csillog a homlokod a szemednél is abban a nagy melegben. Eléggé kiábrándító… Arról nem beszélve, hogy a felkért fotósotok sem tud mind a 300 db képen minden hibát eltüntetni. Erre a világ összes ideje sem lenne elég.

Van azért jó hírem is 🙂
Ha igazán jó sminkest választasz, akkor a smink nem maszk lesz, hanem kiemeli a szépségedet. Nem álarc lesz, amivel egy másik ember néz majd vissza Rád a tükörből. Ráadásul, ha megvan minden kézügyességed, hidegvéred és profi alapanyagod, akkor magadnak is elkészíthetsz egy szép és egész nap tartós sminket 🙂

Végezetül néhány kép összehasonlításként sminkelés előtt és után. A képek a mobiltelefonommal készültek.

IMG_2068-1024x1024
IMG_3821-1024x1024