MIÉRT FONTOS KÜLÖN FOGLALKOZNI A TÉLI ARCÁPOLÁSSAL?

Nos, ennek nagyon egyszerű oka van: télen, a hideg levegő elvonja a nedvességet a bőrből, ami miatt gyorsabban kiszárad, cserepesedik.

Biztos Neked is feltűnt már, hogy télen gyorsabban cserepesedik ki a szád, ha nem figyelsz rá oda. Ugyan ez a jelenség játszódik le az arcbőrben is, csak sokkal lassabban. Emiatt, ha valaki nem figyel rá, bizony észre sem veszi, csak amikor már pikkelyes vagy érdes az arca.

HOGYAN TUDOD MEGELŐZNI A PROBLÉMÁT?
Fordíts figyelmet a bőrápolásra!
Nem tudom eleget hangsúlyozni, hogy a tökéletes smink az egészséges bőrrel kezdődik.

Napi 1-2 percet érdemes rászánni a reggeli és esti mosakodás közben a bőrünkre, mert hosszú távon meg fogja hálálni. Egy hidratált, egészséges bőr sokkal jobban véd is minket a külső hatásoktól (baktériumok, vírusok, időjárás). A száraz, vízhiányos bőr könnyebben sérül, a sérüléseken pedig bejuthatnak a kórokozók a szervezetbe.

Tartsd egészségesen a bőröd és Önmagad!

Használj arcradírt vagy hámlasztót az elhalt hámréteg eltávolításának érdekében, viszont ne ess túlzásba! A túlzott hámlasztás sérülékenyebbé és fényérzékennyé teszi a bőrt!

És ebből következik a következő tanácsom: télen is szükség van fényvédelemre. Főleg, ha síelni mész, akkor naptejet is vigyél magaddal, mert a hóról visszaverődő napfénytől ugyan úgy le lehet égni, mint nyáron a tóparton. Ha maradsz a városban, akkor is vedd elő nyugodtan a fényvédős alapozót, mert a téli nap UV sugarai is áthatolnak a felhőkön és csökkentik a bőr védekező képességét.

Használj rendszeresen tápláló olajokat vagy krémeket! Az olajok és krémek beszívódás után is képesek védőréteget képezni, míg a könnyű, vizes krémek és hidratáló maszkok a legtöbb esetben kevésnek bizonyulnak a téli igénybevételnél. Keress a vizes hidratálók helyett zsírosabb krémeket, olajokat, tápláló maszkokat, amik óvják bőrödet a csípős széltől és a hideg időjárástól. Természetesen vedd figyelembe a bőrtípusodat, még a kozmetikusod véleményét is kikérheted.

Ajakápolás: kisebb eséllyel cserepesedik ki a szád, ha megfelelő krémet/ ajakápolót használsz. Hajlamosak vagyunk róla megfeledkezni, egészen addig, míg az első erős széltől ki nem reped. Előzd meg a dolgot és használj ajakápolót!

Ápold belülről is a bőrödet! Tudom, hogy elsőre furcsán hangzik, viszont télen is fontos belülről hidratálni és táplálni a bőrt. Ezt megfelelő mennyiségű víz és vitamin bevitellel Te is meg tudod tenni.
Télen hajlamosak vagyunk kevesebb folyadékot fogyasztani, mert nem érezzük a szomjúságot. Ettől a bőr könnyebben szárad ki és repedezik meg. A megfelelő vízfogyasztásra télen is fordítsunk figyelmet és egészítsd ki a táplálkozásodat vitaminokkal.

 

 

Ha érdekel, mit tehetsz még a tündöklőbb megjelenésért, olvasd el milyen lehetőséget kínál egy Szempilla lifting. Kattints a gombra

A fotót készítette: Törő Balázs - Eyes of Words
Modellünk Orosz Vivi volt
A sminket pedig én készítettem. Ha kíváncsi vagy a többi munkámra is, látogasd meg a Galériát