A nyár során egyre több esküvőn volt lehetőségem a menyasszony és a násznép sminkjét elkészíteni. Az esküvők mindig egy kicsit visszaemlékeztetnek a sajátomra és feltöltenek pozitív energiákkal. Ahhoz, hogy a nagy napon a menyasszony smink tökéletes legyen, elengedhetetlen a próbasmink, amit szinte minden menyasszony – nagyon előrelátón – igénybe is vesz. Ahhoz pedig, hogy a próbasmink is pont úgy sikerülhessen, ahogy majd az éles bevetésen is látni szeretnéd , szeretnék néhány tanáccsal szolgálni:

 

  • A sminkelés nem kozmetikai kezelés, ezért a próbasmink előtt érdemes ellátogatnod a kozmetikusodhoz egy alapos peeling, tisztitás, hidratálás kombinációra. Ezek a kezelések biztosítják majd, hogy a smink szépen mutasson a bőrödön.
  • Szemöldök: ha már a kozmetikusodnál vagy, érdemes megkérni, hogy szedje ki a szemöldöködet, mert egy bozontos szemöldök alatt máshogy fest majd az elképzelt szemfestés.
  • Tartós festések: ha szoktad festetni a pilládat és a szemöldöködet, akkor ezt is érdemes elvégeztetni, hiszen az esküvőd napján is biztos frissen lesznek festve.
  • Érkezz lehetőleg smink nélkül, vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor valami szolidabb sminkben, amit könnyen el lehet távolítani még a szempillád tövéből is. Biztos nem szeretnéd, ha kipirulna a bőröd, mire rendesen eltávolítja az utolsó festékmaradványokat is a sminkes.
  • Ruha: a próbasminket érdemes akkor elkészíteni, ha már kiválasztottad az álomruhát, mert a sminkkel lehet igazodni a stílusához, színéhez, díszítéséhez. A próbasminkre érkezz olyan színű felsőben, ami megegyezik vagy nagyon hasonlít a választott ruháddal, mert egy lila, zöld vagy fekete ruha más színezetet ad az arcnak, mint egy hófehér vagy ekrü.
  • Smink kiválasztása: érdemes a próbasmink előtt gondolkodni rajta és nézegetned néhány esküvői smink fotót, hogy milyet is szeretnél majd a nagy napra (nekem a Google képkeresője és a Pinterest vált be a legjobban). Persze egy jól felkészült sminkes is fog tudni segíteni és javasolni, de a tapasztalatom az, hogy sokkal célravezetőbb, ha van már valamilyen elképzelésed. Ha pedig konkrét kéréssel mész, akkor mindenképpen mutass róla képet, hogy egyértelmű legyen mit vársz.

 

+1 TIPP: A próbasmink és az esküvő előtt is erősen javasolt a folyadékfogyasztás: hidratálni a bőrt nem csak kívülről kell és lehet, hanem belülről is. Fogyassz bőségesen alkohol-, cukor- és koffeinmentes folyadékot, hogy ruganyosabb legyen a bőröd és eltűnjenek az apróbb ráncok. Ez segíteni fog majd az esküvő napját is könnyedén venni és puha marad a szád is, nem lesz cserepes a rúzs sem.