Amikor egész nap készülünk, sütünk-főzünk, hogy minden tökéletes legyen, nem nagyon jut idő magunkra. Persze szeretnénk tökéletesen kinézni, viszont teljesen érthető, ha magunkra már nem marad annyi energiánk.

Ha tudsz magadra szánni 15 percet

elmondom hogyan készíthetsz magadnak villámgyors, üde sminket

1J0A1099

Tervezd meg előre fejben.

Amíg törölgeted a tányérokat vagy sütöd a húst, rakd össze fejben, hogy milyen ruhában leszel, ehhez milyen színek passzolnak. Az a tapasztalatom, hogy a sminkelés hasonlít a reggeli öltözködéshez. A Sminkeld Magad tanfolyamokon is ezzel szoktam példálozni: ha reggel ott állsz a szekrény előtt és próbálod kitalálni, mit is vegyél fel, akkor az öltözködés el tud húzódni akár 20-25 percig vagy még tovább. És most emlékezz vissza egy olyan helyzetre, amikor előre ki volt készítve az aznapi szetted. Mennyi idő alatt húztad magadra? 5 perc? Ugye mennyi időt lehet spórolni, ha az ember előre tudja mit szeretne? Pontosan így működik a sminkelés is 😊 Ha tudod, miket szeretnél használni, akkor a megvalósítás már csak a gyakorlottság kérdése.
Tehát, nulladik lépésként tervezd meg fejben, hogy milyen sminked lesz.

Nem kell nagy sminkre és több színre, meg extra satírokra gondolni. Válassz ki egy csillogó szemfestéket a neszesszeredből, ami menni fog a ruhádhoz.

Már az is sokat számít, ha felteszel egy kis alapozót. Ecsettel ez nagyjából 2 perc. Pattanások, szem alatti karikák elfedésére egy korrektor nagyjából még 2 perc. Púderezd le az arcod (kb 1 perc). Erre pirosító vagy bronzosító (1-2 perc). Eddig nagyjából 7 percnél tartunk.

Ha van még időd, most jöhet a csillogó szemfesték és a szempillaspirál, esetleg egy szemceruza a felső pillatövekbe. (3-4 perc).

Megigazíthatod a szemöldöket is, ha már rutinosan csinálod, nekem ez általában a leghosszabb idő, mert sokat bíbelődök a ceruzával (3-4 perc). Gyors megoldást kínálnak erre a problémára a szemöldökspirálok, amikkel pár mozdulattal át tudod festeni a meglévő szemöldök szőrzetét, amitől hangsúlyosabb lesz. Szerintem elég hatékony megoldás.

Végül egy kis szájfény vagy rúzs, attól függően, mihez van épp kedved. Ha ezt a lépést kihagyod, akkor sem dől össze a világ 😊

Ha tudni szeretnéd, hogyan tudod kiválasztani a tökéletes alapozót és púdert, akkor olvass tovább