Na jó, talán 50 árnyalatot most nem fogok sorra venni, de néhány támpontot szeretnék adni Neked, amivel megtalálhatod a tökéletes vörös rúzst.

Sokszor hallom, amikor szóba kerül egy tanácsadáson vagy tanfolyamon, amikor azt mondjátok, hogy „nekem nem áll jól” vagy „még nem találtam meg az igazit”. Pedig hidd el, hogy mindenki számára létezik a tökéletes vörös rúzs. Majdnem olyan, mintha párt választanál magad mellé. Az elején próbálgatni kell, néha merésznek lenni, de hidd el, hogy meg fogod találni Te is 😉

Ezek a legfontosabb szempontok, amikor vörös rúzst keresel

1. Megfelelő árnyalat

Ismét képbe kerül a szín- vagy évszaktípusod, amit nem tudok eleget hangsúlyozni, hogy miért fontos. Ha még nem tudod melyik a Te típusod, keress meg egy Szín- és sminktanácsadásra.

A színtípusod jellemzői adják meg a tökéletes árnyalatát a rúzsodnak is.

Tavasz: meleg, világos, élénk. Ilyen lehet a korall- vagy lazacpiros és a tipikus Ferrari vörös.

Nyár: hideg, világos, telítettlen (vagyis nem élénk, nem rikító). Tökéletes választás a meggypiros, rózsaszínes pirosak, mályvás árnyalatok.

Ősz: meleg, sötét, telítettlen. A legjobban a bordó és árnyalatai állnak jól vagy a sötét narancsos pirosak.

Tél: hideg, sötét, élénk. A tiszta, tökéletes piros jó választás. Viszont a tél típusoknak jól állnak a merész színek, mint a magenta, ciklámen, pink, így ezekre hasonlító piros árnyalatok is szépen fognak mutatni.

rúzsok_színek

2. Tartósság

Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor a tökéletesen feltett vörös rúzsod 10 perc múlva már szétcsúszott a szád mellett... Ezt kontúrceruzával vagy extra tartós rúzsokkal meg tudod akadályozni.

3. Fényes vagy matt?

Vékonyabb ajkakat világos és fényes rúzsokkal tudsz optikailag nagyítani. Ha sötétebb rúzs áll jól és vékony szád van, jó választás lehet fényes szájfénnyel kombinálni vagy alapból fényes rúzst választanod. Telt ajkakra választhatsz sötétebb és/ vagy matt rúzst.

Még több sminkes tanácsért olvass tovább és tudd meg hogyan használd jól a pirosítódat

Kiemelt képet fotózta: Kárpáti Hedvig www.hedzsisphotography.hu